Gratis tips om glutenvrij te eten

Wil jij graag glutenvrij gaan eten? Dat kan bijvoorbeeld omdat je coeliakie hebt of een andere vorm van een glutenintollerantie of gluten sensitiviteit. Misschien wil je bekijken hoe het voor jou werkt. We geven je 10 tips om glutenvrij te eten.

Glutenvrij eten

Glutenvrij eten doen we om allerlei redenen. In de meeste gevallen is dit omdat we coeliakie hebben. Sommige mensen denken dat ze een glutenintollerantie hebben of niet goed tegen gluten kunnen. Om dit te testen kun je een zelftest voor gluten doen, maar het is ook mogelijk om zelf te ervaren hoe je je voelt als je glutenvrij eet. Dit is niet gemakkelijk, omdat we gewend zijn om zo veel te eten met gluten.

Tip 1: blijf bewust

Blijf bewust van het feit dat je glutenvrij moet eten. Houd het echt in je achterhoofd. Een glutenvrij dieet is in de meeste gevallen honderd procent glutenvrij. Zeker bij coeliakie is het goed mogelijk dat je meteen last van klachten hebt wanneer je ook maar een beetje gluten binnenkrijgt. Blijf jezelf er dus aan herinneren dat je je eetpatroon compleet moet omgooien.

Meer tips? Laat hieronder je e-mailadres achter en je ontvangt ze alle 10!

[gravityform id=”1″ title=”false” description=”false”]